Ste teniški navdušenec? Potem je poletje pravi čas za obisk Umaga!

Tam se namreč vsako leto odvija znamenit ATP teniški turnir, katerega se udeležijo tudi svetovno znane teniške zvezde. Umag je praktično prvo mesto na severu Istre, kateri vsako leto znova osvaja s svojim šarmom in raznovrstno turistično ponudbo. Zaradi bližine slovenske meje, je Umag množično obiskan tudi s strani Slovencev. Poleg tega pa jih privlači urejena obala in čisto morje, katerega temperature omogočajo kopanje vse od maja pa do oktobra.

ZGODOVINA MESTA in TURIZEM

Mesto ima posebno zanimivo zgodovino. Odkrili so ga rimski plemiči in si ga prisvojili kot svojo letno bivališče. Ves sijaj, razkošje, in glamur preteklosti se je ohranil vse do danes in je viden v starem mestnem jedru, odraža pa se v beneški arhitekturi hiš ter ohranjenih delih mestnega obzidja. Moč pa je najti tudi baročne zgradbe in cerkve. V zaledju mestnega središča se nad mestom dvigajo prekrasne utrdbe z neprecenljivim pogledom, ki seže daleč naokrog. Leta preden je nastalo mesto kot ga poznamo danes, so na tem predelu obstajale ruševine, začasa Rimljanov pa so se vzdolž obale bohotile luksuzne rustikalne vile. V zadnjih nekaj letih sodobnega časa je turizem in s tem povezana turistična ponudba dosegla svoj vrhunec, saj so v mestu zgradili nekaj luksuznih turističnih kapacitet za bivanje. Tako so en za drugim pričeli nastajati novi hoteli, vile, apartmaji, ekološko urejeni kampi in to vse v skladu z zgodovinskimi merili.

V Umagu se vsako leto odvijajo številne prireditve zanimive tako za domačine, kot tudi turiste. Ogledate Istria Gourmet Festival, znamenite »dane rajčica«, Umag Welldays, festival »Dani Švoja« in kot že omenjeno teniški ATP turnir Vegeta Croatia Open. V kolikor se v Umag odpravljate prvič vam svetujemo, da si ogledate cerkev sv. Pelegrina, katera se nahaja v neposredni bližini mesta. Vsaj en dan si vzemite čas in vaše male korenjake odpeljite v turistično naselje Katoro, kjer bodo lahko bolje spoznali konjeniške športe, tisti najbolj pogumni pa se bodo lahko preizkusili tudi v jahanju. Velja pa se odpeljati nekaj km proti Sloveniji in si v Savudriji ogledati znameniti savudrijski svetilnik. Ta svetilnik velja za najstarejšega na Jadranu, o njem pa kroži tudi ljubezenska legenda, katero vam bodo z veseljem zaupali domačini.

Želite poizkusiti vrhunska vina in pravo domače oljčno olje? Ste navajeni aktivno preživetega dopusta? Vse in še več od omenjenega vam nudi Umag!

Similar Posts